• mk
  • moby queen
  • mk
  • mk
  • Tisset eigen foto Moby King Voorzaan Zaandam
  • rondvaart

Boottocht Amsterdam / Zaandam voor groepen - "Voor Pampus liggen"

Programma/vaartijden:
10.00 uurRondvaart naar het eiland Pampus
vertrek.

De "Voor Pampus" groepsboottocht kan volgens deze programmatijden (ca. 4 uur varen) vanuit diverse plaatsen rond het IJmeer worden geboekt. Daarbij kunt u denken aan vanuit Almere, Muiderslot of Huizen. U stapt  rond 10.00 uur aan boord van één van onze Moby partyschepen. De kapitein met zijn bemanning verwelkomt u met 2 koppen koffie/thee en vers banketbakkersgebak en zet koers naar het fort eiland Pampus voor de kust van Muiden en Muiderberg.


Ca. 11.15 uur entree en rondleiding Pampus (is inclusief)
Aankomst op Pampus, centraal gelegen in het IJmeer. Dit beroemde en mysterieuze forteiland, dat eens werd gebouwd als militair fort te dienen, heeft al een roemruchte geschiedenis achter de rug. In de eerste wereldoorlog werd het zo strategisch gelegen fort daadwerkelijk gebruikt als militaire basis. Nadat u voet aan wal heeft gezet, wordt onder leiding van de deskundige gidsen vanuit de expositieruimte begonnen met de zwerftocht door de onderaardse gewelven van Pampus. Deze toch leidt door donkere gangen en ruimtes, zoals de keuken, de telegraafkamer, het hospitaal, de kruitkamers en de enorme geschutkoepels. Met een beetje fantasie komt het fort tot leven en maakt u mee hoe het was, om als militair eenzaam op Pampus gelegen te zijn.

12.45 uurRondvaart naar het eiland Pampus
Tijdens de terugvaart wordt het uitgebreide Captains lunchbuffet inclusief onbeperkt koffie/thee en (karne)melk gepresenteerd terwijl u geniet van het uitzicht. 

Ca. 14.00 uur  Ontscheping/einde programma.

Prijs: € 62,50 p.p.  (Let op! Al te boeken vanaf 40 pass.)

Middagsuggestie 1: Verlenging met 2 uur extra varen  14.00 – 16.00 uur 
Het programma kan op verzoek worden uitgebreid met een “rondje” KNSM eilanden aan ’t IJ te Amsterdam. Tijdens de tocht varen we u langs IJburg, Nieuwendam en Schellingwoude door de Oranjesluizen naar het centrum van Amsterdam en Zeeburg. U zult versteld staan van de bijzondere architectuur. Tijdens de afwisselende rondvaart wordt u getrakteerd op een barconsumptie naar keuze en een warm borrelgarnituur voor de hartige trek.
Meerprijs € 19,50 p.p.

Middagsuggestie 2: Verlenging 14.00-16.00 uur: Bezoek Muiderslot inclusief entree en rondleiding.muiderslot muiden
Na de rondvaart tijdens het lunchbuffet over het IJmeer meert de boot af aan de steiger die toegang geeft aan de tuinen bij het in 1280 door Floris V gestichte Muiderslot aan de monding van de rivier de Vecht. In het door P.C. Hooft bekend geworden slot verzorgt een gids de groepsrondleiding door de fraai ingerichte zalen en kamers.
Meerprijs € 24,50 p.p.