• mk
  • rondvaart
  • mk
  • Tisset eigen foto Moby King Voorzaan Zaandam
  • mk
  • moby queen

Boottocht Amsterdam / Zaandam voor groepen - "Reisje langs de Vecht, Vecht, Vecht......"

Een afwisselde vaartocht met keuze uit 4 uur of 6 uur varen!

10.00 uur start programma
 
Aan de loopplank wordt u hartelijk ontvangen door de kapitein en bemanning van de partyboot Moby Queen met zonneterras, het bekende zusterschip van het 1e schip van de rederij de "Moby Dick". Nadat de kapitein het sein heeft gegeven om te vertrekken wordt koers gezet richting de IJ-boulevard voor de rondvaart op de rivier de Vecht.
 
Molen t HaantjeTerwijl u geniet van 2 koppen koffie/thee met vers banketbakkersgebak vaart u langs het KNSM eiland en de Sumatrakade en wordt koersgezet richting Amsterdam Rijnkanaal. We varen langs Zeeburg, Diemen en IJburg ongeveer 10 kilometer tot aan de Weesperbrug. Het schip draait bakboord uit en vaart het water Smal Weesp op. We passeren vier bruggen, de Uitkomst, Roskambrug, Zwaantjesbrug en de Sluisbrug. Aan Smal Weesp staat de welbekende molen ’t Haantje, waar ooit Fred Oster heeft gewoond. Voorts valt de gerestaureerde villa Casparus op, bekende inwoners waren de  familie van Houten van de chocolade fabriek. Weesp heeft ook een Herengracht en na de openstaande sluis draaien we de Vecht op, richting de Vechtbrug van Weesp naast het fort Ossenmarkt. U vaart langs de grachtenpanden en de jachthaven van Weesp en al gauw komen de molens De Eendracht en Vriendschap in beeld. U zult versteld staan van het landelijke uitzicht en van de prachtige woonarken gelegen aan de oevers van Weesp. Nadat we de brug van Uitermeer zijn gepasseerd verlaten we het grondgebied van Weesp.
 
Kasteel SwaanwijckAl genietend van het Captains lunchbuffet gaan wij richting het karakteristieke Nigtevecht. Bezienswaardigheden zijn o.a. het monument fort Hinderdam en het kasteel Zwaanwijck. Prachtige tuinen en landhuizen op de oevers van Nigtevecht. Na het pontje van Nigtevecht komen we langs een haven met bijzondere en dure jachten en draaien aldaar stroomopwaarts richting Nederhorst den Berg. Molens, zomerwoningen, kaasboerderijen en oude gevels trekken aan u voorbij. We draaien na de 2 bruggen van Vreeland terug langs de Nes richting de sluis van het Amsterdam Rijnkanaal te Nigtevecht. Leuk om te weten; het kanaal is precies 100 meter breed. Op volle kracht vaart u langs de plaatsen Driemond en Diemen aan bakboordzijde.  Een goed moment om even uit te waaien op onze buitendekken. Tevens krijgt u een goede indruk van de nieuwe woningwijk IJburg van Amsterdam gelegen aan het IJmeer. Op het bovendek kunt u zelfs het forteiland Pampus zien liggen. Na de waterkering te zijn gepasseerd komt al gauw het complex van de Oranje sluizen gelegen aan stuurboord in beeld.  Na een tocht langs de IJ-boulevard en over ’t IJ leggen we de loopplank uit voor ontscheping aan de Ruyterkade te Amsterdam.
 
14.00 uur einde/ontschepen
 
 
Prijs: € 52,50 p.p. (berekend op een groepsgrootte van 40 passagiers)

Kleinere groepen betalen iets meer per persoon, grotere gezelschappen varen tegen een lager tarief.

 
Tip! Boek 2 uur extra varen bij uw boottocht inclusief rondleiding kaasboerderij te Vreeland.
 
Het programma wordt dan varen van 10.00 - 16.00 uur en het schip keert dan zuidelijker, namelijk bij de molen te Vreeland. Aangekomen bij de nostalgische Kaas- en IJsboerderij "De Willigen" te Vreeland
wordt u ontvangen door de kaasboerin voor een rondleiding en het proeven van acht soorten kaas met verse melk, karnemelk en appelsap.
 
Meerprijs slechts: € 19,50 p.p.
 
Boottocht in het kort:
Varen op de Vecht vanuit Amsterdam Centrum of Zaandam over 't IJ en langs de mooiste historische plekjes.
2x koffie/thee met vers banketgebak bij vertrek
Uitgebreid lunchbuffet met onbeperkt koffie/thee en melk in de middag
Bij 6 urig programma: inclusief rondleiding en proeverij kaasboerderij